Selský pekáč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selský pekáč
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36749 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
1 kg | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
4 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 161,7mg |
Draslík | 301,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Česnek, Majoránka, Pažitka, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Jehněčí maso, Martell cognac, Mrkev kořen, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selský pekáč postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso omyjeme, očistíme a vložíme do pekáče, přidáme bílé víno, koňak, olej, bobkový list, česnek, tymián, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. Pekáč přiklopíme poklicí a necháme přes noc marinovat. |
2 | Před pečením do pekáče vložíme na kostičky nakrájenou slaninu, mrkev, cibuli, rajčata, olivy a najemno nasekanou petrželku, pažitku, rozmarýn a majoránku. Vše promícháme. |
3 | Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme 150 minut při 180 stupních Celsia. Během pečení několikrát promícháme. |
4 | Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Jako příloha se hodí vařené brambory.