Guláš s makarony a olihněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš s makarony a olihněmi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36750 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
7 polévková lžíce | Olej olivový |
350 g | Olihně |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
225 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Víno červené |
2,3 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 135,9mg |
Draslík | 357,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Olihně, Oregano sušené, Špagety, Makarony, Sůl, Víno červené, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš s makarony a olihněmi postup přípravy receptu:
1 | Lehce osolenou vodu přivedeme ve velkém hrnci k varu, přidáme těstoviny a lžíci olivového oleje a vaříme 3 minuty. Scedíme je, vrátíme do pánve, zakryjeme pokličkou a uchováváme teplé. |
2 | Zbylý olej rozehřejeme na pánvi, osmahneme pokrájené jarní cibulky a smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme olihně a vývar a povaříme 5 minut. Zalijeme vínem a přidáme rajčatový protlak, bobkové listy a oregano. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme ještě 5 minut. Do pánve vmícháme těstoviny, zakryjeme pánev pokličkou a vaříme 10 minut. |
3 | Bobkové listy vyndáme a zahodíme, ponecháme na ozdobu trochu petrželky a zbytek přidáme do pánve, promícháme, přendáme na talíře a ihned podáváme posypané zbylou petrželkou. |