Jednoduchý recept

Krupicová kaše zapečená s jablky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 36751
Kategorie: Sladké kaše

Ingredience

5 g Citronová kůra
60 g Cukr moučkový
400 g Jablka
100 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
150 g Pšeničná krupice
20 g Strouhanka
15 g Tuk
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 077kJ
15% Sacharidy 53 g
36% Tuky 27 g
5% Sodík 98 mg
23% Bílkoviny 13 g

Krupicová kaše zapečená s jablky postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu mléko, za stálého míchání přisypeme krupici a zvolna uvaříme krupicovou kaši. Odstavíme a necháme chladnout.

2

Do misky vložíme změklé máslo, přisypeme cukr, strouhanou citronovou kůru, žloutky a šlehačem vymícháme pěnu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky.

3

Do vychladlé kaše postupně přimícháme pěnu z másla, potom jablka a nakonec opatrně sníh z bílků.

4

Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme krupicovou hmotou. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi 45 až 50 minut.

5

Vyklopíme z pekáčku, rozkrájíme na porce, rozdělíme na talířky a vychladlé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept