Jednoduchý recept

Kuřecí závitky valašského bači

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36752

Ingredience

200 g Anglická slanina
700 g Kuřecí prsa
4 polévková lžíce Olej olivový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
200 g Sýr Oštiepok
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 913kJ
2% Sacharidy 7 g
65% Tuky 49 g
41% Sodík 813 mg
96% Bílkoviny 54 g

Kuřecí závitky valašského bači postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na podélné plátky. Uzený ovčí sýr pokrájíme na plátky a slaninu na dlouhé plátky.

2

Kuřecí maso mírně osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev z každé strany. Na plátek přiložíme plátek sýru, kolem dokola omotáme plátkem slaniny a zachytíme párátkem.

3

Vymažeme zapékací misku 2 lžícemi oleje, plátky poskládáme vedle sebe a pokapeme asi 1-2 lžícemi olivového oleje. Dáme do předehřáté trouby.

4

Prudce zapečeme při 250°C přibližně 10-15 minut. Podáváme horké.

Poznámka

Bačovy závitky podáváme s vařenými bramborami a rajčatovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept