Kuřecí závitky valašského bači - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí závitky valašského bači
Kuřecí závitky valašského bači
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36752 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
700 g | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Oštiepok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 146,0mg |
Draslík | 751,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 71,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř 4 barev, Sýr Oštiepok mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí závitky valašského bači postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na podélné plátky. Uzený ovčí sýr pokrájíme na plátky a slaninu na dlouhé plátky. |
2 | Kuřecí maso mírně osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev z každé strany. Na plátek přiložíme plátek sýru, kolem dokola omotáme plátkem slaniny a zachytíme párátkem. |
3 | Vymažeme zapékací misku 2 lžícemi oleje, plátky poskládáme vedle sebe a pokapeme asi 1-2 lžícemi olivového oleje. Dáme do předehřáté trouby. |
4 | Prudce zapečeme při 250°C přibližně 10-15 minut. Podáváme horké. |
Poznámka
Bačovy závitky podáváme s vařenými bramborami a rajčatovým salátem.