Recept

Makrela v thajské omáčce

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 36756

Ingredience

300 g Cibulka jarní
10 g Citronová tráva
15 g Koriandr čerstvý
720 g Makrela obecná
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
6 stroužek Česnek
Omáčka
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Limetková šťáva
4 polévková lžíce Ocet jablečný
4 polévková lžíce Omáčka rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 101kJ
5% Sacharidy 17 g
16% Tuky 12 g
26% Sodík 517 mg
41% Bílkoviny 23 g

Makrela v thajské omáčce postup přípravy receptu:

1

Omáčka: smícháme rybí omáčku, ocet, limetkovou šťávu a cukr. Přikryjeme a postavíme stranou.

2

Mrkev, červenou papriku, zelenou chilli papričku a česnek nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a najemno nakrájíme i citronovou trávu.

3

Grilovací pekáč vyložíme alobalem, na ni narovnáme porce makrely a 3 minuty je z každé strany grilujeme 10 cm pod horkým grilem.

4

Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej přidáme mrkev, papriku, chilli papričku, česnek, cibuli, citronelu a asi 3 minuty průběžně promícháváme, velmi zprudka smažíme, až zelenina změkne.

5

Zeleninovou směsí pokryjeme porce ryby, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept