Cannelloni po toskánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannelloni po toskánsku
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36757 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Cannelloni |
200 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Játra kuřecí |
500 g | Jehněčí maso mleté |
120 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
120 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 393,4mg |
Draslík | 409,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Játra kuřecí, Jehněčí maso mleté, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cannelloni po toskánsku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme mleté jehněčí maso a zalijeme vodou. Přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 90 minut. |
2 | Mleté maso, kuřecí játra, 4 vejce, 150 g ementálu, pepř a víno rozmixujeme. |
3 | Takto připravenou hmotou plníme cannelloni a vkládáme je do vymaštěné zapékací misky. Cannelloni potřeme máslem, posypeme zbytkem ementálu a zalijeme hovězím vývarem. |
4 | Zapékací misku vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pokrm pečeme asi 40 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou. |