Recept

Bezinková kaše se skořici

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 36762
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 kg Bezinky
1 špetka Citronová kůra
300 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
80 g Máslo jihočeské
150 g Perník
30 g Skořice mletá
2 l Voda pitná
50 g Tvaroh tvrdý na strouhání

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 391kJ
33% Sacharidy 119 g
17% Tuky 13 g
2% Sodík 34 mg
8% Bílkoviny 5 g

Bezinková kaše se skořici postup přípravy receptu:

1

Dva dny předem namočené a odležené bezinky očistíme od stopek a v hrnci s vodou rozvaříme. Rozvařené bezinky scedíme, šťávu osladíme, přisypeme skořici, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilkový cukr a všechno dáme vařit.

2

Kaši zahustíme nastrouhaným perníkem a 10 g másla. Uvařenou kaši naléváme do menších misek, posypeme nastrouhaným tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Poznámka

Kaši podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept