Bezinková kaše se skořici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezinková kaše se skořici
Bezinková kaše se skořici
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36762 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 kg | Bezinky |
1 špetka | Citronová kůra |
300 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
80 g | Máslo jihočeské |
150 g | Perník |
30 g | Skořice mletá |
2 l | Voda pitná |
50 g | Tvaroh tvrdý na strouhání |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 119g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 956,3mg |
Vláknina | 52g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bezinky, Citronová kůra, Cukr krupice, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo jihočeské, Perník, Tvaroh tvrdý na strouhání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezinková kaše se skořici postup přípravy receptu:
1 | Dva dny předem namočené a odležené bezinky očistíme od stopek a v hrnci s vodou rozvaříme. Rozvařené bezinky scedíme, šťávu osladíme, přisypeme skořici, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilkový cukr a všechno dáme vařit. |
2 | Kaši zahustíme nastrouhaným perníkem a 10 g másla. Uvařenou kaši naléváme do menších misek, posypeme nastrouhaným tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným máslem. |
Poznámka
Kaši podáváme teplou.