Krbál - přírodní pikantní řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krbál - přírodní pikantní řízek
Krbál - přírodní pikantní řízek
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 36767 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Česnekové máslo |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
60 g | Olej slunečnicový |
1,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68,7mg |
---|---|
Cholesterol | 112,3mg |
Draslík | 506,3mg |
Vláknina | 0,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Olej slunečnicový, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnekové máslo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krbál - přírodní pikantní řízek postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno 4 plátky masa. Mírně je naklepeme, potřeme z obou stran česnekovým máslem, osolíme, posypeme chilli paprikou. Necháme je 15 minut odležet. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme olej a řízky zprudka restujeme z každé strany dozlatova, přibližně 2-3 minuty z každé strany. |
Poznámka
Ke krbálu podáváme jako přílohu opékané brambory, krokety a zelný salát z čerstvého zelí s jarní cibulkou.