Pařížské dortíčky s mandlovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížské dortíčky s mandlovým krémem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36769 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
70 g | Cukr moučkový |
70 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
5 g | Pistácie |
30 g | Šípky sušené |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na plech | |
---|---|
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Krém | |
1 špetka | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
100 g | Mandle |
100 g | Ořechy lískové pražené |
1 polévková lžíce | Rum |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,1 l | Voda pitná |
Poleva | |
0,3 ks | Citrony |
200 g | Cukr moučkový |
0,3 kávová lžička | Potravinářská barva |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 197,1mg |
Draslík | 243,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Pistácie, Šípky sušené, Vaječný žloutek slepičí, Citronová kůra, Cukr krupice, Mandle, Ořechy lískové pražené, Rum, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Citrony, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá, Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pařížské dortíčky s mandlovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Máslo umícháme v míse do pěny, přidáme cukr, postupně žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme mouku, hladkou i hrubou a těsto necháme na studeném místě ztuhnout. |
2 | Vyválíme na pomoučeném vále na plát, vykrájíme malé dortíčky a rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. V mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové dortíčky nacháme vychladnout, spojíme mandlovým krémem, přelijeme růžovou polevou a dozdobíme v cukru zavařenými šípky a sekanými pistáciemi. |
3 | Na krém povaříme cukr ve vodě, do horké směsi vmícháme strouhané ořechy a nastrouhané mandle. Krém necháme vychladnout, přidáme bílky, strouhanou citronovou kůru a rum. Důkladně promícháme. |
4 | Na polevu důkladně promícháme cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a 2 kapkami červeného bretonu. Poleva musí být hustá a lesklá. |