Vepřové ovarové koleno s vejmrdou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ovarové koleno s vejmrdou
Vepřové ovarové koleno s vejmrdou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36770 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Chléb konzumní |
4 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
ovar | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
5 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,5 kg | Vepřové koleno |
2 l | Voda pitná |
vejmrda | |
1,5 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Jablka |
250 g | Křen |
0,5 dl | Masový vývar |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 501,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 74,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Cukr krupice, Jablka, Křen, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice kremžská, Vepřové koleno, Masový vývar mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ovarové koleno s vejmrdou postup přípravy receptu:
1 | Dobře očištěné a omyté vepřové koleno dáme do hrnce s 2 litry vody. Přidáme očištěnou cibule, česnek, celý černý pepř, nové koření, bobkový list a sůl. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme minimálně 100 minut. |
2 | Připravíme "vejmrdu" - křen s jablky. Očistíme, omyjeme a oloupeme křen a jemně nastrouháme, dáme do misky a zakryjeme. Omytá jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince a jemně nastrouháme. Přidáme je ke křenu, ochutíme cukrem, vývarem z uvařeného kolena, troškou (1-2 lžičky) vinného octa a promícháme. |
3 | Ovarové koleno vyjmeme z vývaru, rozporcujeme a podáváme s "vejmrdou", křenovou hořčicí a chlebem. |