Jednoduchý recept

Vepřové ovarové koleno s vejmrdou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 36770
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Chléb konzumní
4 polévková lžíce Hořčice kremžská
ovar
2 ks Bobkový list
2 ks Česnek
2 ks Cibule
5 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Sůl
1,5 kg Vepřové koleno
2 l Voda pitná
vejmrda
1,5 kávová lžička Cukr krupice
200 g Jablka
250 g Křen
0,5 dl Masový vývar
2 kávová lžička Ocet vinný

Nutriční hodnoty jedné porce

79% Kalorie 1,564 kcal
Kilojoule 6 545kJ
25% Sacharidy 88 g
134% Tuky 100 g
36% Sodík 728 mg
140% Bílkoviny 79 g

Vepřové ovarové koleno s vejmrdou postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěné a omyté vepřové koleno dáme do hrnce s 2 litry vody. Přidáme očištěnou cibule, česnek, celý černý pepř, nové koření, bobkový list a sůl. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme minimálně 100 minut.

2

Připravíme "vejmrdu" - křen s jablky. Očistíme, omyjeme a oloupeme křen a jemně nastrouháme, dáme do misky a zakryjeme. Omytá jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince a jemně nastrouháme. Přidáme je ke křenu, ochutíme cukrem, vývarem z uvařeného kolena, troškou (1-2 lžičky) vinného octa a promícháme.

3

Ovarové koleno vyjmeme z vývaru, rozporcujeme a podáváme s "vejmrdou", křenovou hořčicí a chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept