Jednoduchý recept

Mandlové věnečky s džemem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36774

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
120 g Cukr vanilka
100 g Džem jahodový
200 g Mandle
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
Na plech a posypání
20 g Mandle
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 365kJ
14% Sacharidy 52 g
49% Tuky 37 g
1% Sodík 10 mg
19% Bílkoviny 11 g

Mandlové věnečky s džemem postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, strouhanými mandlemi, citronovou kůrou a rozsekaným máslem. Vypracujeme těsto a rozválíme na tenký plát.

2

Vykrájíme věnečky, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové spojujeme po dvou džemem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept