Smažená jablka v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená jablka v těstíčku
Smažená jablka v těstíčku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36775 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
10 g | Cukr moučkový |
10 g | Cukr skořicový |
20 g | Cukr vanilka |
400 g | Jablka |
1 dl | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 63,8mg |
Draslík | 127,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 124,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Jablka, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená jablka v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vylijeme mléko, vysypeme mouku, cukr, citrónovou kůru, rozklepneme vejce, vysypeme skořicový cukr, vanilkový cukr, vařečkou dobře promícháme a máme připravené těstíčko. |
2 | Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, vykrojíme střed, nakrájíme na 2 cm hrubé plátky. |
3 | Na pánvi rozehřejeme olej, plátky z jablek máčíme v těstíčku a pečeme je z obou stran. Ještě teplé posypeme skořicovým cukrem. |
Poznámka
Podáváme na talíři teplé, ozdobit můžeme vyšlehanou šlehačkou.