Recept

Vepřový řízek v těstíčku z Pohořelic

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36776

Ingredience

2 ks Broskve
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 kávová lžička Kmín drcený
1 dl Mléko plnotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Sýr Eidam cihla 30%
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 858 kcal
Kilojoule 3 592kJ
8% Sacharidy 30 g
83% Tuky 62 g
19% Sodík 383 mg
81% Bílkoviny 46 g

Vepřový řízek v těstíčku z Pohořelic postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme 4 plátky. Řízky naklepeme, osolíme (1 lžička), posypeme bílým pepřem a drceným kmínem.

2

Do mísy dáme mléko a rozšleháme v něm vejce s plnotučnou hořčicí, solí (0.5 lžičky) a černým pepřem. Přidáme mouku a vyšleháme hladké husté těstíčko.

3

4 poloviny kompotovaných loupané broskví vyjmeme z kompotu a necháme odkapat. Tvrdý sýr nastrouháme do misky.

4

V pánvi rozpálíme olej. Plátky masa smočíme v těstíčku a dáme na rozpálený olej. Snížíme teplotu a řízky smažíme z každé strany dozlatova. Když smažíme druhou stranu řízku, vrchní stranu opatrně posypeme nastrouhaným sýrem, aby se rozpekl.

5

Usmažené řízky dáme na talíře. Na každý řízek položíme polovinu kompotované broskve a podáváme.

Poznámka

K řízkům v těstíčku podáváme jako přílohu bramborovou kaši politou rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept