Vepřový řízek v těstíčku z Pohořelic - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový řízek v těstíčku z Pohořelic
Vepřový řízek v těstíčku z Pohořelic
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36776 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Broskve |
0,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 dl | Mléko plnotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 147,6mg |
Draslík | 642,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 395,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 14,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 158,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový řízek v těstíčku z Pohořelic postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme 4 plátky. Řízky naklepeme, osolíme (1 lžička), posypeme bílým pepřem a drceným kmínem. |
2 | Do mísy dáme mléko a rozšleháme v něm vejce s plnotučnou hořčicí, solí (0.5 lžičky) a černým pepřem. Přidáme mouku a vyšleháme hladké husté těstíčko. |
3 | 4 poloviny kompotovaných loupané broskví vyjmeme z kompotu a necháme odkapat. Tvrdý sýr nastrouháme do misky. |
4 | V pánvi rozpálíme olej. Plátky masa smočíme v těstíčku a dáme na rozpálený olej. Snížíme teplotu a řízky smažíme z každé strany dozlatova. Když smažíme druhou stranu řízku, vrchní stranu opatrně posypeme nastrouhaným sýrem, aby se rozpekl. |
5 | Usmažené řízky dáme na talíře. Na každý řízek položíme polovinu kompotované broskve a podáváme. |
Poznámka
K řízkům v těstíčku podáváme jako přílohu bramborovou kaši politou rozpuštěným máslem.