Jahodové řezy s agarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové řezy s agarem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36777 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
120 g | Cukr moučkový |
500 g | Jahody zahradní |
250 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Na plech | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka polohrubá |
Agar | |
15 g | Agar |
0,3 ks | Citrony |
150 g | Cukr krupice |
0,3 kávová lžička | Potravinářská barva |
0,3 l | Voda pitná |
Rámeček | |
100 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
100 g | Mandle |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 256,3mg |
Draslík | 230,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 36,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Citrony, Cukr krupice, Voda pitná, Cukr krupice, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Agar mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá, Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové řezy s agarem postup přípravy receptu:
1 | Mouku prosejeme, přidáme cukr, vanilku, strouhanou citronovou kůru, rozsekané máslo, žloutky a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout. |
2 | Těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme pruhy cca 10x50cm, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové dozdobíme mandlovým rámečkem a necháme vychladnout. |
3 | Poté zlehka potřeme džemem, naplníme jahodami, přelijeme agarem a necháme ztuhnout. Ostrým nožem nakrájíme na řezy a rozložíme na mísu. |
4 | Agar: agar namočíme přes noc do vody, poté přidáme cukr, šťávu vymačknaou z citronu a zvolna provaříme. Procedíme utěrkou, obarvíme 3 kapkami bretonu a vlažným agarem řezy přeléváme. |
5 | Na rámeček smícháme strouhané mandle a cukrem a v hmoždíři utlučeme. Přidáme cukr svařený ve vodě, vypracujeme těsto, vytvoříme dluhý váleček, kterým ozdobíme těsto. Přilepíme je bílkem. |
Poznámka
agar namočíme den předem