Žloutkové věnečky s krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutkové věnečky s krémem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36779 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
110 g | Máslo čerstvé |
0,4 l | Mléko plnotučné |
220 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Krém | |
---|---|
100 g | Cukr vanilka |
0,3 l | Mléko plnotučné |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Rum |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
20 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 332,1mg |
Draslík | 55,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 500,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Rum, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutkové věnečky s krémem postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu dáme mléko a máslo a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme. |
2 | Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme věnečky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout. |
3 | Pomocí kornoutu věnečky naplníme žloutkovým krémem, složíme na sebe a pocukrujeme. |
4 | Na krém vmícháme mouku do mléka, vložíme do vodní lázně a vaříme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout, přidáme žloutky, vanilkový cukr a znovu mícháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přimícháme želatinu namočenou ve vodě a po vychladnutí přilijeme rum. |