Jednoduchý recept

Karbanátky v pitě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3678

Ingredience

4 plátek Chléb Pita
1 ks Cibulka jarní
400 g Maso mleté - mix
400 ml Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata Cherry
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
200 g Zakysaná smetana
4 stroužek Česnek
1 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 908kJ
2% Sacharidy 8 g
55% Tuky 41 g
7% Sodík 145 mg
23% Bílkoviny 13 g

Karbanátky v pitě postup přípravy receptu:

1

Smícháme mleté maso se sladkou paprikou, strouhankou, dvěma stroužky česneku, osolíme, opepříme a promícháme.

2

Z masové směsi tvoříme vlhkýma rukama malé karbanátky. Na pánvi s rozehřátým olejem je osmahneme dozlatova.

3

Ředkvičky a cibulku opláchneme, očistíme a na malé kousky nakrájíme.

4

Smícháme zakysanou smetanu a dva stroužky česneku, osolíme a přidáme jednu nasekanou ředkvičku.

5

Pita chléb dáme na 1 minutu nahřát do trouby, poté odkrojíme vrchní část a kapsu naplníme karbanátky, cibulkou, ředkvičkami, rajčátky a polijeme kysanou smetanou a posypeme špetkou tymiánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept