Jednoduchý recept

Větroplašky se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36780

Ingredience

20 g Cukr vanilka
0,4 l Mléko plnotučné
220 g Mouka pšeničná hrubá
110 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
Šlehačka
40 g Cukr moučkový
0,3 l Smetana čerstvá ke šlehání

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 644kJ
9% Sacharidy 32 g
34% Tuky 26 g
2% Sodík 41 mg
15% Bílkoviny 9 g

Větroplašky se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu dáme mléko a máslo, přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme.

2

Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme velké hubinky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé na jedné straně nakrojíme a necháme vychladnout.

3

Pomocí kornoutu je naplníme smetanou ušlehanou s cukrem, posypeme vanilkovým cukrem a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept