Větroplašky se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Větroplašky se šlehačkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 36780 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
20 g | Cukr vanilka |
110 g | Máslo čerstvé |
0,4 l | Mléko plnotučné |
220 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Šlehačka | |
---|---|
40 g | Cukr moučkový |
0,3 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 143,9mg |
Draslík | 39,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 306,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Větroplašky se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu dáme mléko a máslo, přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme. |
2 | Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme velké hubinky. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Ještě teplé na jedné straně nakrojíme a necháme vychladnout. |
3 | Pomocí kornoutu je naplníme smetanou ušlehanou s cukrem, posypeme vanilkovým cukrem a můžeme podávat. |