Banány s kávovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banány s kávovou polevou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36782 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
110 g | Máslo čerstvé |
0,4 l | Mléko plnotučné |
220 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vejce slepičí |
Šlehačka | |
---|---|
30 g | Cukr moučkový |
0,3 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
Poleva | |
20 g | Cukr moučkový |
100 ml | Káva turecká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 143,9mg |
Draslík | 44,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 306,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Cukr moučkový, Cukr moučkový, Káva turecká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banány s kávovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu dáme mléko a máslo a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit. Necháme vychladnout. Poté přidáme vejce a důkladně umícháme. |
2 | Těsto vložíme do kornoutu s trubičkou a na vymazaném plechu vytvoříme banány. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Rozkrojíme, povrch přelijeme kávovou polevou a vychladlý spodek naplníme ušlehanou smetanou s cukrem. Banány složíme na sebe. |
3 | Na polevu utřeme cukr s černou kávou dle potřeby do zhoustnutí. |