Vepřový řízek naruby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový řízek naruby
Vepřový řízek naruby
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36783 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
150 g | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř citronový |
150 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 251,7mg |
Draslík | 794,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 156,9mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 13,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř citronový, Sůl mořská, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový řízek naruby postup přípravy receptu:
1 | Z omyté a osušené kotlety bez kosti nakrájíme 4 řízky. Naklepeme je, osolíme mořskou solí, posypeme citronovým pepřem a rozetřeným česnekem. |
2 | Očistíme cibule a pokrájíme na kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na plátky. |
3 | Vejce v misce vyšleháme s 2 špetkami soli a plnotučnou hořčicí. Do druhé misky si připravíme strouhanku. V pánvi si rozpálíme olej. |
4 | Řízky nejdříve obalíme ve strouhance, pak ve vajíčku a zprudka je z obou stran osmažíme dozlatova. |
5 | 2 usmažené řízky položíme do zapékací misky. Na ně položíme anglickou slaninu a cibuli (od obojího poloviční množství). Na tuto vrstvu položíme zbývající 2 řízky, rozložíme na ně zbytek cibule a nakonec plátky slaniny. Zapékací misku s řízky dáme do předehřáté trouby a pečeme při 220 °C přibližně 20–25 minut. |
Poznámka
Řízky naruby podáváme s bramborovou kaší, kterou ozdobíme usmaženou cibulí.