Chřest s vajíčky a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s vajíčky a majonézou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36785 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Majonézová omáčka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř bílý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 327,8mg |
Draslík | 80,4mg |
Vláknina | 104,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Majonéza, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s vajíčky a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvě ušlehanou šlehačku smícháme s majonézou a směs dochutíme pepřem. Vejce uvaříme natvrdo. Chřest uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. |
2 | Na talíře urovnáme vařený chřest, na něj rozložíme pokrájená vejce a pokrm přelijeme připravenou smetanovou omáčkou. |
Poznámka
Podáváme studené s pečivem.