Jednoduchý recept

Olihně nadívané

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 36787

Ingredience

6 ks Ančovička - filety
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej olivový
8 ks Olihně
2 ks Rajčata
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
150 g Strouhanka
2 dl Víno bílé
2 dl Vývar rybí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 158kJ
7% Sacharidy 26 g
9% Tuky 7 g
26% Sodík 516 mg
33% Bílkoviny 19 g

Olihně nadívané postup přípravy receptu:

1

Olihním odřízneme chapadla a nakrájíme je. V hmoždíři rozmícháme ančovičky, rozmarýn, česnek a rajčata. Přidáme strouhanku a nakrájená chapadla olihně a zamícháme. Je-li směs suchá, přidáme lžičku vody.

2

Vnitřek olihní naplníme pastou a nití každou trubičku podélně převážeme, aby náplň nevypadla. Trubičky neplníme hodně, aby při smažení nepraskly.

3

Rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezezlátne. Přidáme do pánve nadívané olihně a smažíme, dokud nezhnědnou cca 4 minuty. Přidáme vývar a víno a přivedeme k varu. Zakryjeme pánev pokličkou a na mírném ohni je povaříme 15 minut.

4

Sundáme pokličku a povaříme dalších 15 minut, dokud se část omáčky neodpaří. Ihned podáváme.

Poznámka

Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept