Olihně nadívané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olihně nadívané
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36787 |
Ingredience
6 ks | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
8 ks | Olihně |
2 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
150 g | Strouhanka |
2 dl | Víno bílé |
2 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 45,2mg |
Draslík | 534,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Cibule, Olihně, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Strouhanka, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olihně nadívané postup přípravy receptu:
1 | Olihním odřízneme chapadla a nakrájíme je. V hmoždíři rozmícháme ančovičky, rozmarýn, česnek a rajčata. Přidáme strouhanku a nakrájená chapadla olihně a zamícháme. Je-li směs suchá, přidáme lžičku vody. |
2 | Vnitřek olihní naplníme pastou a nití každou trubičku podélně převážeme, aby náplň nevypadla. Trubičky neplníme hodně, aby při smažení nepraskly. |
3 | Rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezezlátne. Přidáme do pánve nadívané olihně a smažíme, dokud nezhnědnou cca 4 minuty. Přidáme vývar a víno a přivedeme k varu. Zakryjeme pánev pokličkou a na mírném ohni je povaříme 15 minut. |
4 | Sundáme pokličku a povaříme dalších 15 minut, dokud se část omáčky neodpaří. Ihned podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží.