Kuřecí roládky s bryndzou a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí roládky s bryndzou a slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36788 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Brynza |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 158,9mg |
Draslík | 830,9mg |
Vláknina | 255,8mg |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí roládky s bryndzou a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso vypereme a osušíme. Nakrájíme na plátky, které naklepeme a okraje nařízeneme. Potom maso osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem. Na plátky masa rozetřeme bryndzu, na bryndzu navršíme kostičky slaniny. |
2 | Z masa vytvoříme roládky, které zabalíme a uzavřeme párátky nebo omotáme nití. Na oleji (nebo másle) je osmahneme. Roládky otáčíme, aby byly ze všech stran stejně opečené. Po osmažení maso vyndáme a vytvoříme omáčku. Výpek z masa zalijeme lžící hladké mouky, kterou rozmícháme s 1 dl vody. Vše chvilku povaříme a přilijeme několik lžic smetany ke šlehání. |
3 | Touto šťávou poléváme nakrájené roládky, které předtím zbavíme nití a párátek. |