Recept

Olihně a chobotničky na chilli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 36789

Ingredience

1 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Chilli omáčka
2 ks Chilli paprička
12 ks Chobotnice
2 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
1,5 dl Ocet rýžový
4 polévková lžíce Olej rostlinný
12 ks Olihně
0,5 dl Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 149 kcal
Kilojoule 624kJ
5% Sacharidy 17 g
6% Tuky 4 g
32% Sodík 632 mg
3% Bílkoviny 2 g

Olihně a chobotničky na chilli postup přípravy receptu:

1

Smícháme v míse sherry, nasekané chilli papričky, ocet, 2 lžíce oleje, cukr a špetku soli. Chobotničky omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Položíme je na bok, prořízneme krk, zobák bychom měli v hlavě ponechat. Pokud ho nenajdeme, uděláme řez u chapadel a hledáme znovu. Hlavy se zobákem vyhodíme a chapadla, která mohou zůstat vcelku, vložíme do směsi s octem. Do směsi přidáme i trubičky olihní a obalíme. Zakryjeme a dáme je chladit na 8 hodin do lednice.

2

Ve woku rozehřejeme zbylý olej a osmahneme na něm pokrájenou jarní cibulku, česnek a zázvor. Odstavíme z plamene, přidáme chilli omáčku a dáme stranou.

3

Chapadla a trubičky vyndáme z marinády a necháme okapat. Zúžený spodek z každé trubičky odkrojíme, aby byly po celé délce stejně široké. Poté je po délce rozřízneme a narovnáme. Do každého plátku vyřízneme mřížkový vzor.

4

Olihně i chobotnice grilujeme 5 minut nad rozžhavenými uhlíky, obracíme. Jakmile jsou chapadla propečená, stočí se a olihně se samy zavinou.

5

Propečené kousky dáme do pánve s chilli omáčkou, promícháme je a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept