Olihně a chobotničky na chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olihně a chobotničky na chilli
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36789 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Chilli omáčka |
2 ks | Chilli paprička |
12 ks | Chobotnice |
2 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1,5 dl | Ocet rýžový |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
12 ks | Olihně |
0,5 dl | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 120,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Chilli paprička, Chobotnice, Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej rostlinný, Olihně, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olihně a chobotničky na chilli postup přípravy receptu:
1 | Smícháme v míse sherry, nasekané chilli papričky, ocet, 2 lžíce oleje, cukr a špetku soli. Chobotničky omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Položíme je na bok, prořízneme krk, zobák bychom měli v hlavě ponechat. Pokud ho nenajdeme, uděláme řez u chapadel a hledáme znovu. Hlavy se zobákem vyhodíme a chapadla, která mohou zůstat vcelku, vložíme do směsi s octem. Do směsi přidáme i trubičky olihní a obalíme. Zakryjeme a dáme je chladit na 8 hodin do lednice. |
2 | Ve woku rozehřejeme zbylý olej a osmahneme na něm pokrájenou jarní cibulku, česnek a zázvor. Odstavíme z plamene, přidáme chilli omáčku a dáme stranou. |
3 | Chapadla a trubičky vyndáme z marinády a necháme okapat. Zúžený spodek z každé trubičky odkrojíme, aby byly po celé délce stejně široké. Poté je po délce rozřízneme a narovnáme. Do každého plátku vyřízneme mřížkový vzor. |
4 | Olihně i chobotnice grilujeme 5 minut nad rozžhavenými uhlíky, obracíme. Jakmile jsou chapadla propečená, stočí se a olihně se samy zavinou. |
5 | Propečené kousky dáme do pánve s chilli omáčkou, promícháme je a ihned podáváme. |