Maso s bramborami pečené v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maso s bramborami pečené v pivu
Maso s bramborami pečené v pivu
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36791 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1500 g | Brambory |
2 kávová lžička | Gulášové koření |
2 kávová lžička | Koření grilovací |
2 kávová lžička | Koření na ryby |
1200 g | Kuře |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Vegeta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Koření na ryby, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Gulášové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Maso s bramborami pečené v pivu postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, neloupané nakrájíme na slabá kolečka, kterými poklademe pekáč. Kuře rozporcujeme, osolíme a vložíme na kolečka brambor. Pokud použijeme jiný druh masa, nakrájíme maso na plátky. Vše zalijeme rozmíchaným pivem s kořením. Koření můžeme zaměňovat dle chuti a možností. |
2 | Přikryjeme alobalem a pečeme v mírně vyhřáté troubě, dokud brambory nebudou měkké. Ke konci pečení alobal odstraníme, aby se brambory i maso pěkně dopekly a dobarvily. |