Jednoduchý recept

Drůbeží játra se zeleninou pečená na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36793
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Anglická slanina
6 stroužek Česnek
2 ks Cibule
500 g Játra kuřecí
2 polévková lžíce Omáčka sójová
3 špetka Pepř černý mletý
150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 ks Rajčata
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 676kJ
3% Sacharidy 12 g
35% Tuky 26 g
29% Sodík 582 mg
48% Bílkoviny 27 g

Drůbeží játra se zeleninou pečená na pivě postup přípravy receptu:

1

Játra z kuřete (můžeme použít i jiná drůbeží) důkladně propláchneme, dočistíme a pokrájíme na větší kusy. Potom rozehřejeme sádlo a na sádle osmahneme kousky anglické slaniny. Ke slanině přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Cibuli na větší kolečka nebo kousky, česnek na tenké plátky. Po krátkém osmažení přidáme k cibuli játra a znovu osmahneme.

2

Když jsou játra téměř hotová, ochutíme je sójovou omáčkou a ještě přidáme oloupaná rajčata. Rajčata můžeme pokrájet na čtvrtky, máme-li cherry rajčátka, necháme je celé. Ještě vše podusíme a přilijeme pivo. Piva tolik, kolik chceme šťávy. Nakonec osolíme a opepříme.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept