Zapékané řízky s chřestem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané řízky s chřestem a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36799 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
18 ks | Chřest zelený |
1 kostka | Cukr kostkový |
6 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 620,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 126,0mg |
Vitamín A | 120,0mg |
Vitamín B6 | 3,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr kostkový, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané řízky s chřestem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru a necháme okapat na sítku. Sýr nastrouháme a jeho jednu polovinu rozmícháme v rozšlehaných vejcích. Kuřecí řízky jemně rozklepneme, obalíme v mouce a potom ve vejcích se sýrem. Obalené kuřecí plátky usmažíme na pánvi. |
2 | Na pekáč, vymazaný lžící másla, urovnáme usmažené kuřecí řízky, narovnáme na ně okapaný, uvařený chřest, zasypeme druhou polovinou sýra, pokapeme rozpuštěným máslem a krátce zapečeme – jen tak, aby se sýr roztavil. Podáváme horké. |