Jednoduchý recept

Vepřový bůček nadívaný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 368
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Kmín celý
80 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Muškátový květ
1 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
10 g Sůl
120 g Vejce slepičí
1000 g Vepřový bok
500 ml Voda pitná
150 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 748kJ
3% Sacharidy 11 g
82% Tuky 62 g
22% Sodík 439 mg
23% Bílkoviny 13 g

Vepřový bůček nadívaný postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček zbavíme žeberních kostí, opláchneme jej a podélně prořízneme kapsu pro náplň.

2

Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Máslo vyšleháme se žloutky, přidáme pepř a květ, jemně sekanou petrželovou nať, navlhčenou žemli, osolíme a vmícháme tuhý sníh z bílků.

3

Připravený bůček nádivkou naplníme, uzavřeme jehlicí nebo špejlí, maso osolíme a okmínujeme. Vložíme je do pekáče kůží na rozsekané kosti, podlijeme vodou a zvolna doměkka a dozlatova pečeme. Během pečení přeléváme maso šťávou a podléváme vodou.

4

Před koncem pečení bůček obrátíme, nakrájíme kůži na proužky a dopečeme.

5

Upečené maso vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.

6

Před koncem varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept