Plněné zelné listy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné zelné listy
Plněné zelné listy
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3680 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
500 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 42,3mg |
Draslík | 202,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Maso mleté - mix, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné zelné listy postup přípravy receptu:
1 | Vyřízneme ze zelí košťál a celé zelí na páře uvaříme. |
2 | Lepší je dát je do utěrky. Průběžně odlupujeme měkké listy. |
3 | Mleté maso smícháme s nakrájenou slaninou, solí, pepřem, česnekem a osmaženou cibulkou na oleji, s mletou paprikou a spařenou rýží. Směsí naplníme zelné listy. |
4 | Svaříme 2l vody s kečupem a octem. |
5 | Na pařáček dáme zbylé listy, na ně vložíme plněné zelné listy a na ně zase zbylé zelí. |
6 | Vše zalijeme vodou a kečupem, přikryjeme poklicí a hodinu vaříme. |