Omáčka z černých fazolí s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z černých fazolí s mušlemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 36800 |
Ingredience
50 g | Bambusové výhonky |
2 stroužek | Česnek |
160 g | Fazolová černá omáčka |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
350 g | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
350 g | Pórek |
175 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,0mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Česnek, Mušle slávky, Olej rostlinný, Paprika červená, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolová černá omáčka, Kmín mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z černých fazolí s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a pokrájíme pórek, do velké mísy dáme vařené mušle se zelenými okraji, posypeme kmínem a promícháme, aby se obalily. Dáme stranou na později. |
2 | Rostlinný olej rozpálíme ve woku, přidáme nakrájený pórek, rozetřený česnek a pokrájenou červenou papriku. Smažíme 5 minut, přidáme do woku špenát, bambusové výhonky a vařené mušle a smažíme 2 minuty. |
3 | Omáčkou z černých fazolí zalijme všechny suroviny ve woku a promícháme, aby se obalily. Povaříme několik vteřin za občasného míchání. |
4 | Okamžitě podáváme. |