Jednoduchý recept

Mušličky těstovinové s mušlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36803

Ingredience

2 ks Cibule
2 kg Mušle slávky
125 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Petržel - nať
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny konzumní
2,5 l Voda pitná
2,5 dl Víno bílé
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 903 kcal
Kilojoule 3 777kJ
19% Sacharidy 69 g
58% Tuky 43 g
62% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Mušličky těstovinové s mušlemi postup přípravy receptu:

1

Mušle propereme v čisté vodě. Do velkého hrnce dáme mušle s bílým vínem a polovinou pokrájené cibule. Zakryjeme hrnec pokličkou, zatřeseme jím a podusíme 3 minuty mušle, dokud se neotevřou.

2

Sundáme hrnec z plamene, vyndáme mušle, vývar uschováme a dáme stranou. Mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme.

3

Máslo rozehřejeme na pánvi a osmahneme zbylou cibuli, přidáme česnek a minutu smažíme. Přilijeme zbytek vývaru a mícháme, dokud se vše nespojí. Vmícháme smetanu a petrželku, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.

4

Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme těstoviny a olej a 10 minut vaříme, poté je scedíme a necháme okapat. Dáme zpět do hrnce, zakryjeme pokličkou a uchováváme v teple.

5

Vyndáme mušle z lastur a vmícháme mušle do smetanové omáčky. Těstoviny přemístíme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou a promícháme.

6

Podáváme horké.

Poznámka

Doporučujeme podávat s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept