Mušličky těstovinové s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušličky těstovinové s mušlemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36803 |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
125 g | Máslo čerstvé |
2 kg | Mušle slávky |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny konzumní |
2,5 dl | Víno bílé |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 173,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mušle slávky, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušličky těstovinové s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Mušle propereme v čisté vodě. Do velkého hrnce dáme mušle s bílým vínem a polovinou pokrájené cibule. Zakryjeme hrnec pokličkou, zatřeseme jím a podusíme 3 minuty mušle, dokud se neotevřou. |
2 | Sundáme hrnec z plamene, vyndáme mušle, vývar uschováme a dáme stranou. Mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. |
3 | Máslo rozehřejeme na pánvi a osmahneme zbylou cibuli, přidáme česnek a minutu smažíme. Přilijeme zbytek vývaru a mícháme, dokud se vše nespojí. Vmícháme smetanu a petrželku, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. |
4 | Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme těstoviny a olej a 10 minut vaříme, poté je scedíme a necháme okapat. Dáme zpět do hrnce, zakryjeme pokličkou a uchováváme v teple. |
5 | Vyndáme mušle z lastur a vmícháme mušle do smetanové omáčky. Těstoviny přemístíme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou a promícháme. |
6 | Podáváme horké. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s chlebem.