Jednoduchý recept

Zapečené plněné hřebenatky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 36808

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Citrony
12 ks Hřebenatka
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
225 g Sýr Parmezán
350 g Těstoviny konzumní
2,5 l Voda pitná
1,5 dl Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 836 kcal
Kilojoule 3 498kJ
22% Sacharidy 78 g
47% Tuky 35 g
72% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Zapečené plněné hřebenatky postup přípravy receptu:

1

Hřebenatky vyjmeme z lastur, oškrábeme nečistoty a odstraníme žábry, srdce a střívko. Ponecháme bílou část a oranžovou část. Maso a žlázy uvolníme z lastur. Lastury vymyjeme a vysušíme, položíme je na pečicí plech, vymažeme dvěma třetinami olivového oleje a dáme stranou.

2

Lehce osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme do ní těstoviny a zbytek olivového oleje a vaříme je 10 minut. Poté scedíme a do každé lastury dáme lžíci těstovin.

3

Do zapékací mísy dáme hřebenatky, pokrájenou cibuli, rybí vývar a osolíme a opepříme. Zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme 8 minut při teplotě 180 stupňů. Poté vyndáme z trouby a hřebenatky dáme do lastur. Do každé lastury přidáme lžíci vypečené tekutiny, zastříkneme citronovou šťávou, zalijeme trochou smetany a posypeme nastrouhaným parmezánem.

4

Hřebenatky dáme do trouby na 4 minuty při teplotě 230 stupňů.

5

Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept