Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3681
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

50 g Celer bulvový
0,5 ks Cibule
600 g Kuře
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Paštikové koření
50 g Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 g Vepřová uzená plec

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 015kJ
1% Sacharidy 4 g
49% Tuky 37 g
27% Sodík 536 mg
58% Bílkoviny 33 g

Paštika z kuřete postup přípravy receptu:

1

Kuře očistíme, omyjeme a dáme uvařit do osolené vody spolu s očištěnou a nakrájenou zeleninou a cibulí.

2

Jakmile je kuře měkké, necháme je vychladnout a vývar necháme ještě svařit.

3

Maso obereme z kostí. Maso z prsíček a stehýnek nakrájíme spolu s uzeným masem nadrobno. Ostatní maso umeleme spolu se slaninou.

4

Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z kuřete. Necháme vařit na mírném ohni ještě cca 10 min. Poté jíšku odstavíme. Přidáme nakrájené maso, maso umleté, koření a vejce ušlehaná do pěny.

5

Směs naplníme do šálků do roviny, přikryjeme alobalem. Naplněné šálky naskládáme do vyššího pekáče s vodou, kdy voda sahá do úrovně poloviny šálků.

6

Pekáč vložíme do trouby a vaříme cca 1/2 hodiny v páře.

7

Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, poté ji vyklopíme ze šálků.

Poznámka

Paštiku podáváme studenou a ozdobenou dílkem citrónu a salátovými listy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept