Drůbeží roládky na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží roládky na jehle
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36811 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
400 g | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Olej chilli |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
5 g | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 745,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Olej rostlinný, Oregano sušené, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej chilli, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží roládky na jehle postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, potom je rozkrojíme na plátky, aby se z nich daly balit malé rolky. Plátky lehce naklepeme, přidáme sůl a pepř. Na plátky klademe anglickou slaninu a maso stáčíme do roládek. Potom napichujeme na jehlu střídavě malou roládku, nakrájený žampion a silnější kolečko pórku. Takto naplněnou jehlu potřeme marinádou. |
2 | Špízy zpočátku mírně podusíme, potom otáčíme a opékáme ze všech stran. |
3 | Marináda: olej, chili olej, rozdrcený česnek, sójová omáčka, oregano. |
Poznámka
Místo anglické slaniny můžeme použít šunku.