Jednoduchý recept

Mušle na šafránu s tagliatelle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 36812

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kg Mušle slávky
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Šafrán
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
2 kávová lžička Sůl
450 g Tagliatelle
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 dl Víno bílé
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 816 kcal
Kilojoule 3 416kJ
23% Sacharidy 81 g
47% Tuky 35 g
45% Sodík 909 mg
68% Bílkoviny 38 g

Mušle na šafránu s tagliatelle postup přípravy receptu:

1

Pod studenou tekoucí vodou vydrhneme mušle, vyřadíme ty, které se neuzavřou, ani když na ně ostře poklepeme. Mušle dáme do hrnce s vínem a nakrájenou cibulí. Pod pokličkou vaříme 8 minut, dokud se mušle neotevřou, a občas zatřeseme hrncem. Mušle vyndáme, dáme okapat a tekutinu uschováme. Mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Ponecháme stranou pár mušlí v ulitách na ozdobu, zbytek mušlí z ulit vyndáme.

2

Vyvařenou tekutinu slijeme do pánve, přivedeme k varu a polovinu necháme vyvařit. Sundáme z ohně a dáme stranou.

3

Ve woku rozehřejeme máslo, přidáme česnek a smažíme do zlatohněda, přimícháme solamyl a minutu smažíme, přimícháme smetanu a vývar. Šafrán rozdrtíme a přidáme do woku. Osolíme, opepříme a necháme vařit, dokud omáčka nezhoustne. Vmícháme citronovou šťávu, žloutek, mušle bez lastur a necháme projít varem.

4

Hrnec s osolenou vodou přivedeme k varu, přidáme těstoviny a olej a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a dáme na servírovací mísu. Přidáme omáčku s mušlemi a promícháme.

5

Ozdobíme petrželkou a uschovanými mušlemi v lasturách a podáváme.

Poznámka

Z citronu použijeme citronovu šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept