Těstovinové rizoto s houbami a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinové rizoto s houbami a chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36816 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
200 g | Chřest zelený |
1 ks | Cibule |
2 kostka | Masox |
2 balení | Omáčka boloňská |
200 g | Ryzce čerstvé |
150 ml | Smetana sladká 12% |
1 kávová lžička | Šťáva citrónová |
0,2 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny čtyřvaječné |
2 polévková lžíce | Tuk |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 18,3mg |
Vláknina | 425,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Masox, Omáčka boloňská, Ryzce čerstvé, Smetana sladká 12%, Šťáva citrónová, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinové rizoto s houbami a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme a nakrájíme. Cibuli nasekáme nadrobno, houby nakrájíme na plátky. Cibulku na rozpáleném tuku necháme zesklovatět, potom přidáme plátky hub, chřestu, 2 kostky masoxu a vaříme 20 minut. Ke konci varu přisypeme do směsi 2 balíčky směsi na přípravu francouzské omáčky ke kuřeti, přilijeme smetanu a vše dohromady krátce povaříme. |
2 | Mezitím dáme vařit těstoviny do slané vody. Vařené těstoviny scedíme, zamícháme do nich připravenou smetanovou omáčku, vše ochutíme lžičkou citrónové šťávy a na závěr ještě krátce prohřejeme na ohni. Podáváme teplé. |