Recept

Těstovinové rizoto s houbami a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36816
Kategorie: Rizota

Ingredience

200 g Chřest zelený
1 ks Cibule
2 kostka Masox
2 balení Omáčka boloňská
200 g Ryzce čerstvé
150 ml Smetana sladká 12%
1 kávová lžička Šťáva citrónová
0,2 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny čtyřvaječné
2 polévková lžíce Tuk
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 316kJ
14% Sacharidy 49 g
12% Tuky 9 g
2% Sodík 40 mg
16% Bílkoviny 9 g

Těstovinové rizoto s houbami a chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme a nakrájíme. Cibuli nasekáme nadrobno, houby nakrájíme na plátky. Cibulku na rozpáleném tuku necháme zesklovatět, potom přidáme plátky hub, chřestu, 2 kostky masoxu a vaříme 20 minut. Ke konci varu přisypeme do směsi 2 balíčky směsi na přípravu francouzské omáčky ke kuřeti, přilijeme smetanu a vše dohromady krátce povaříme.

2

Mezitím dáme vařit těstoviny do slané vody. Vařené těstoviny scedíme, zamícháme do nich připravenou smetanovou omáčku, vše ochutíme lžičkou citrónové šťávy a na závěr ještě krátce prohřejeme na ohni. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept