Kuřecí stehna na víně s klobásami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna na víně s klobásami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36818 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Kapusta mražená |
300 g | Klobása uzená |
4 ks | Kuřecí stehna |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
5 g | Sůl |
40 ml | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 172,0mg |
Draslík | 961,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta mražená, Kuřecí stehna, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Máslo čerstvé, Masox, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna na víně s klobásami postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna vypereme a osušíme. Potom stehna nasolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme maso dohněda. Před koncem smažení přidáme na kolečka nakrájené klobásy. Vše dáme stranou a do šťávy vložíme nakrájenou mrkev, cibuli na menší kousky, pórek na kolečka a kapustu. (Při použití kapusty mražené nekrájíme a necháme rozmrazit.) |
2 | Stehna s klobáskami dáme zpět do pánve a ochutíme masoxem, který jsme rozpustili v troše horké vody. Potom přidáme česnek nakrájený na tenké plátky. Vše zalijeme vínem a dusíme, dokud není maso měkké. |