Kuřecí maso s gnocchi zapečené ve šlehačce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso s gnocchi zapečené ve šlehačce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36821 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Gnocchi bramborové |
300 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 g | Sůl |
5 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 143,2mg |
Draslík | 310,8mg |
Vláknina | 242,0mg |
Vitamín A | 22,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř černý celý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gnocchi bramborové, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso s gnocchi zapečené ve šlehačce postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Naklepané kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo malé kousky, přidáme sůl a pepř. |
2 | Rozehřejeme máslo v pánvi a maso opečeme. K opečenému masu přidáme plátky česneku, tekutou šlehačku a strouhaný parmezán. Vše mícháme, dokud omáčka nezhoustne. |
3 | Můžeme zdobit nasekanou zelenou petrželkou a jako přílohu doporučujeme uvařené gnocchi. |