Recept

Křehké řezy se žloutkovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 36824

Ingredience

180 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Marmeláda malinová
150 ml Mléko polotučné
160 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Máslo čerstvé
5 ks Vaječný bílek slepičí
žloutková poleva
50 g Cukr moučkový
0,5 ks Cukr vanilka
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 949kJ
10% Sacharidy 35 g
11% Tuky 8 g
2% Sodík 31 mg
7% Bílkoviny 4 g

Křehké řezy se žloutkovou polevou postup přípravy receptu:

1

V míse vymícháme máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přilijeme asi 50ml mléka a mícháme ještě 15 minut. Potom přisypeme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme zbylé mléko a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené pečicím papírem a korpusy zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.

3

Jeden upečený, ještě horký korpus polijeme žloutkovou polevou. Po vychladnutí korpusy spojíme marmeládou a nakrájíme na řezy.

4

Žloutková poleva: V misce vymícháme žloutek s moučkovým a vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept