Křehké řezy se žloutkovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehké řezy se žloutkovou polevou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 36824 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
180 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Marmeláda malinová |
100 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
160 g | Mouka pšeničná hrubá |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
žloutková poleva | |
---|---|
50 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 42,1mg |
Draslík | 47,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda malinová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křehké řezy se žloutkovou polevou postup přípravy receptu:
1 | V míse vymícháme máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přilijeme asi 50ml mléka a mícháme ještě 15 minut. Potom přisypeme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme zbylé mléko a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené pečicím papírem a korpusy zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Jeden upečený, ještě horký korpus polijeme žloutkovou polevou. Po vychladnutí korpusy spojíme marmeládou a nakrájíme na řezy. |
4 | Žloutková poleva: V misce vymícháme žloutek s moučkovým a vanilkovým cukrem. |