Recept

Svíčková na chřestu a rajčatech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36826
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

250 g Chřest zelený
1 ks Cibule
300 g Hovězí svíčková
150 g Hrášek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Šťáva citrónová
3 špetka Sůl
6 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 968kJ
5% Sacharidy 19 g
35% Tuky 27 g
15% Sodík 296 mg
51% Bílkoviny 29 g

Svíčková na chřestu a rajčatech postup přípravy receptu:

1

Maso opláchneme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na nudličky a pokapeme citrónovou šťávou. Cibuli nasekáme na drobno a očištěný chřest nakrájíme na kousky.

2

Rajčata nakrájíme na osminky, hrášek očistíme a opláchneme. Na prudkém ohni opečeme na oleji nudličky masa, které jsme poprášili moukou. Vysmahlou šťávu odložíme a na pánvi na másle necháme zesklovatět cibuli, do které vložíme hrášek s kousky chřestu a rajčat. Po třech minutách přilijeme orestovanou zeleninu, smetanu a víno. Směs ochutíme solí a pepřem.

3

Na závěr přidáme do směsi osmahnuté kousky hovězího masa a odloženou, vysmahlou šťávu. Vše promícháme a prohřejeme. Nakonec posypeme petrželkou a dochutíme. Podáváme teplé.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařené brambory, rýži nebo pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept