Svíčková na chřestu a rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková na chřestu a rajčatech
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36826 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Chřest zelený |
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí svíčková |
150 g | Hrášek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Šťáva citrónová |
3 špetka | Sůl |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 95,8mg |
Draslík | 671,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Hrášek, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková na chřestu a rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Maso opláchneme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na nudličky a pokapeme citrónovou šťávou. Cibuli nasekáme na drobno a očištěný chřest nakrájíme na kousky. |
2 | Rajčata nakrájíme na osminky, hrášek očistíme a opláchneme. Na prudkém ohni opečeme na oleji nudličky masa, které jsme poprášili moukou. Vysmahlou šťávu odložíme a na pánvi na másle necháme zesklovatět cibuli, do které vložíme hrášek s kousky chřestu a rajčat. Po třech minutách přilijeme orestovanou zeleninu, smetanu a víno. Směs ochutíme solí a pepřem. |
3 | Na závěr přidáme do směsi osmahnuté kousky hovězího masa a odloženou, vysmahlou šťávu. Vše promícháme a prohřejeme. Nakonec posypeme petrželkou a dochutíme. Podáváme teplé. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme vařené brambory, rýži nebo pečivo.