Kachní prsa s brusinkovým bešamelem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s brusinkovým bešamelem
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36829 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Brusinky |
400 g | Kachní prsa |
3 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
1 kávová lžička | Koření mexické |
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
4 g | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 294,0mg |
Draslík | 569,3mg |
Vláknina | 328,0mg |
Vitamín A | 29,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Olej slunečnicový, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Koňak Armaňak, Koření mexické, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Omáčka sójová, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl - bramborový škrob, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s brusinkovým bešamelem postup přípravy receptu:
1 | Z rostlinného oleje, mexického koření, Solamylu, sójové omáčky, worcesteru, soli, poloviny dávky koňaku a rozmarýnu si připravíme marinádu, ve které necháme alespoň dvě hoidny uležet kousky omytých, osušených a nakrájených kachních prsou. |
2 | Uležené maso zprudka osmažíme, aby si ponechalo uvnitř šťávu. Potom maso přendáme do pekáčku, který jsme vymazali troškou oleje. Maso podlijeme vodou a dáme péct. Při pečení průběžně podléváme vodou. Pečeme přibližně 2 hodiny, dokud není maso měkké. |
3 | V pánvi nebo kastrůlku rozehřejeme máslo, do másla vlijeme hladkou mouku rozšlehanou ve studené vodě a vytvoříme bešamel, bílou omáčku. Bešamel jen krátce prohřejeme, aby se nepřipálil a vmícháme do něj brusinky, smetanu a koňak dle chuti a přelijeme jím upečené maso. |
Poznámka
Maso může být naložené v marinádě i několik dní.